SIV'TEL
Solutii
Produse
Servicii
In loc sa alegi o solutie pe care sa o aplici doar azi, noi iti propunem solutia care sa functioneze si maine. Pentru ca noi cunoastem prezentul si avem viziunea viitorului; pentru ca noi comunicam cu viitorul.
afla mai multe despre Siv'Tel »

SOLUTII

» Solutii de retele structurate cu garantie extinsa si low-end
» Solutii de telecomunicatii
» Solutii de climatizare
» Solutii de securitate

NOUTATI

Primul ecran Panasonic-Astrovision de mari dimensiuni in Romania
SIVTEL in colaborare cu Panasonic Romania a finalizat implementarea primului ecran multimedia Panasonic-Astrovision de mari dimensiuni din Romania. ...

NEWSLETTER

Despre solutiile de climatizare

Despre solutiile de climatizare

Despre solutiile de climatizare

Despre solutiile de climatizare

Interviu cu Dl Liviu Caton Paltineanu - Director Divizia Climatizare LG Electronics Romania
Rep: LG Electronics Romania a implinit deja mai mult de doi ani de la infiintare. In acelasi spirit, Divizia de Climatizare a concernului sud coreean a ajuns la un punct in care poate sa-si analizeze performantele de pana acum si sa traga un set de concluzii, nu-i asa?
LP: Intr-adevar, acesti doi ani de cand compania LG Electronics Romania este prezenta pe piata au fost marcati de eforturi continue de a ne intari pozitia pe piata, ca si brand premium numarul 1. Suntem bucurosi ca aceste eforturi ne-au fost rasplatite si ca ne apropiem de statutul de lider pe piata, urmand linia LG Electronics Air Conditioning care, de sase ani, isi mentine pozitia de lider global.
Rep: Care din strategiile puse in practica in ultimul an de catre LG Electronics Romania credeti ca a avut cea mai mare insemnatate si cel mai mare impact, in special din punct de vedere tehnologic?
LP: Strategiile LG duc la dezvoltarea unor game extinse de produse, care vin sa intampine cele mai diverse nevoi ale consumatorilor moderni. Astfel, in domeniul climatizarii rezidentiale clasice (asa numita gama monosplit), LG a dezvoltat atat produse economice, accesibile unei categorii mai largi de consumatori, cat si modele care incorporeaza cele mai noi tehnologii intr-un design inovator (gama ARTCOOL). Consider, insa, ca cel mai important pas facut de LG a fost in domeniul climatizarii profesionale (centralizate). Astfel, aliniindu-se tarilor care se bucura de un avans tehnologic, in Romania a fost lansata la inceputul acestui an solutia Multi V Plus. Prin intermediul acesteia, consumatorii, fie ei utilizatori finali, antreprenori sau investitori in segmentul imobiliar, se pot bucura de o solutie completa de tehnologie in volum de refrigerant variabil, dotata cu toata gama de functionalitati la nivel mondial.
Rep: Prin ce facilitati/functionalitati speciale iese in evidenta aceasta solutie de climatizare profesionala?
LP: Solutia de climatizare profesionala oferita de LG a redefinit, practic, aceasta industrie, destul de conservatoare de altfel. Principiul de la baza acestei solutii este DC Inverter (sau turatia variabila a compresoarelor), care, pe langa performantele tehnico-economice, ofera utilizatorului si o mai mare flexibilitate in utilizare. Dotarile/functionalitatile oferite in echiparea standard presupun alocarea unor bugete foarte ridicate in cazul adoptarii tehnologiilor clasice.
Rep: Va rog sa ne detaliati functionalitatile/posibilitatile acestor sisteme.
LP: Cel mai potrivit pentru a vorbi despre acest sistem ar fi sa folosim drept exemplu un proiect de referinta care foloseste sistemele Multi V Plus produse de LG Electronics si care a fost finalizat de curand.
Iata o scurta descriere a acestuia:
CLIMATIZARE SI VENTILAŢIE CU RECUPERARE DE CALDURA
Cladire: 2 nivele din 7; super electroshop
Suprafata de tratat pe nivel: 3000 mp
Finisaje exterioare: un nivel vitrat + un nivel subteran
Zona: Unirea Shopping Center
Provocarea cu care a venit acest proiect a fost proiectarea unei solutii de climatizare si ventilatie profesionale, cu imobilizari de spatii si volume minime, la standarde Europene clasa A pentru spatii publice si in conditii de flexibilitate maxima din punct de vedere al monitorizarii regimului termic, al ventilatiei, al consumului de energie electrica, al eficientei folosirii aerului tratat si al modificarii compartimentarilor.
LG Electronics a propus folosirea sistemelor Multi V Plus (sisteme in volum de refrigerant variabil fara cutii de distributie), proiectul nostru fiind declarat castigator in fata unor sisteme produse de companii de prestigiu din lumea climatizarii, bazate pe acelasi tip de tehnologie. Acest lucru a fost posibil nu numai datorita tehnologiei inovatoare care se regaseste in toate produsele noastre, ci si datorita filosofiei LG, extinsa si la partenerii specializati, de a oferi solutii personalizate pentru fiecare client.
Din multitudinea tipurilor de unitati interioare care au fost propuse clientului, acesta a ales modelele pentru tubulatura ascunse in plafoanele false, necesitatile de ventilatie fiind solutionate prin folosirea integrata a sistemelor de recuperare de caldura din gama Eco V.
Din punct de vedere al sistemelor de control, a fost aleasa solutia centralizata LG PC Controller, sistem ce permite monitorizarea, log-ul, setarea si programarea intregului ansamblu de climatizare-ventilatie instalat in cladire. In plus, desi solutia PC Controller ofera acces integral pe intregul sistem, s-au ales si solutii de control de grup care permit recompartimentare ulterioara a spatiilor interioare.
Unul dintre avantajele deosebite oferite de sistemele de climatizare profesionale din gama Multi V Plus este flexibilitatea in proiectare, care a permis montarea unitatilor exterioare pe acoperisul imobilului si alegerea celor mai estetice solutii de proiectare a traseelor de frig, dand astfel incredere totala beneficiarului in asigurarea confortului termic independent de temperaturile exterioare, fie vara sau iarna (functioneaza in incalzire pana la temperaturi de minus 20 grade Celsius).
Tehnologia Inverter ce sta la baza acestor sisteme, ofera in plus beneficiarului si un consum electric optimizat, fara varfuri de suprasarcina in conditii de control extrem de precis al regimului termic interior. Disocierea puterii in cadrul unitatilor exterioare pe mai multe unitati de compresie permite atat transferul automat de sarcina in functie de necesarul termic de moment cat si solutia de back-up in cazul putin probabil al defectarii unuia dintre acestea.
Ventilatia asigurata cu agregatele Eco V de mare putere, acestea fiind denumite si recuperatoare de caldura, a fost gandita si ea avand ca scop eficienta maxima in exploatare si indeplinirea celor mai exigente standarde europene privind numarul optim de schimburi orare pentru spatii publice de trafic intens. In plus fata de cerintele obligatorii de ventilatie, asa cum am mai precizat cu alte ocazii, aceste agregate confera un plus de economie utilizatorului, prin recuperarea de energie termica inglobata in aerul viciat eliminat si transferarea acesteia in aerul proaspat introdus in cladire dupa filtrare. De mentionat faptul ca materialul polimer de transfer din dotarea echipamentelor Eco V este patent LG Electronics.
Rep: Cum sunt controlate aceste sisteme de catre beneficiar in conditiile in care tehnologia este foarte complexa? Clasica telecomanda pare a nu fi capabila sa se descurce cu un intreg ansamblu de sisteme?
In forma standard, fiecare unitate interioara este livrata cu telecomanda cu display LCD. Avand in vedere ca sistemul LG PC Controller este unul extrem de complex, ocupandu-se de gestionarea intregii climatizari din cladire, acesta beneficiaza de un sistem de control aparte. Astfel, sistemul este conectat la un PC comun, interfata extrem de prietenoasa permitandu-i utilizatorului accesarea usoara si controlul asupra intregului sistem pana in cel mai mic detaliu. Printre optiunile cu care vine acest sistem se numara posibilitatea de a-l programa in functie de orarul de functionare si de cerintele termice ale fiecarei incinte, ori inregistrarea automata a unui log de parametrii de functionare pentru analize ulterioare.
Mai mult decat atat, dispozitivele PDI (power distribution indicator) monitorizeaza si masoara consumul electric pe fiecare unitate interioara in parte (functie extrem de utila mai ales in cazul imobilelor cu mai multi utilizatori cuplati pe acelasi sistem, care trebuie sa plateasca fiecare in parte exact cat a consumat).
Nu in ultimul rand, orice cladire dezvoltata dupa cele mai noi standarde in domeniu, nu poate sa ignore sistemul BMS (building management system), ce coordoneaza si armonizeaza toate sistemele functionale din cladire: acces in camere, incalzire, climatizare ventilatie, lifturi, etc. Pornind de la aceasta nevoie a consumatorilor, LG Electronics a dezvoltat BNU-LW (Building Network Unit - LonWorks), o interfata compatibila cu majoritatea platformelor majore de integrare BMS existente in piata.
In plus, cladirea va fi monitorizata non stop de partenerul LGERO care a proiectat si instalat sistemele prin intermediul unei legaturi prin Internet la PC-ul ce ruleaza PC Controller in sediul utilizatorului.
Rep: Solutia este impresionanta; totusi, nu exista pericolul de a fi considerata putin prea costisitoare fata de sistemele clasice?
LP: Beneficiarii nostri stiu foarte bine ca performanta acestui tip de investitii se evalueaza prin prisma TCO (total cost of ownership). Prin urmare, datorita performantelor si fiabilitatii de varf a sistemelor, a duratei lor de viata precum si a costurilor de exploatare si mentenanta scazute, ei stiu ca isi vor recupera investitia mult mai usor decat in cazul utilizarii tehnologiilor clasice.
Pachetul complet de sisteme si servicii asigurate de catre LG Electronics si de catre partenerul sau autorizat in acest proiect exigent s-a dovedit castigator nu numai in faza de ofertare dar a oferit satisfactie deplina si dupa implementare.
LG Electronics Romania isi demonstreaza, astfel, o data in plus, fidelitatea fata de filosofia corporate pe care o aplica si in Romania: de a oferi consumatorilor de pretutindeni posibilitatea de a se bucura de cele mai noi si performante tehnologii la un pret accesibil, pentru o viata de cea mai buna calitate.

Ai nevoie de o solutie de climatizare? Completeaza formularul de consultanta on-line si expertii nostri vor gasi solutia potrivita pentru tine!

|| twenty advertising - Creative Web Marketing